Szent István napi piknik a Progress Parkban

IMAG5091Szent István napja alkalmából tartotta szokásos augusztusi piknikjét a Coloradói Magyar Klub a denveri Progress Parkban. Több mint száz résztvevővel ez a piknik is igen jó hangulatban, eseménydúsan és nagy sikerrel zajlott.A piknikeknek már több mint ötven éves hagyománya van a denveri magyar közösségben. Az évi két nyári piknik közül a másodikat mindig szent királyunk ünnepéhez kötődően rendezik meg. A klub ötven évvel ezelőtt többnyire egy lelkes, fiatal focicsapatból alakult meg. Ennek emlékére a mostani pikniken jubileumi focimeccset is tartottak, a magyar csapat ellenfele Peru volt, aki végül szép győzelmet aratott. Ez azonban nem törte le sem a magyar játékosok, sem a szurkolók lelkesedését, a remek hangulat és izgalmas játék ugyanis mindenért kárpótolt.

IMAG5058

Az idei pikniken az elmúlt ötven év piknikjeiről és a klub elődjének számító focicsapat múltjáról tabló-kiállítást is megtekinthettek a résztvevők Endrődi Judit ösztöndíjas rendezésében. A kiállítás anyaga annak az öt hónapja zajló kutatómunkának a része, melynek végső célja a klub történetének részletes feldolgozása és bemutatása. A pikniken gyerekprogramban som volt hiány: a fiatal anyukáknak köszönhetően kézműves sarok és népzenés-táncos foglalkozás várta az apróságokat.

IMAG5062

Mint mindig, természetesen idén is nagy sikert arattak a magyar konyha remekei. A gulyáslevest és a lángost idén is a klubért sok évtizede fáradhatatlanul dolgozó idősebb generáció tagjai készítették el a jól bevált hazai receptek szerint.

IMG_6821 (1)

Endrődi Judit

Comments are closed.