Piknikeztek a coloradói magyarok

IMAG2860Sült kolbász, palacsinta, magyar muzsika, no meg Colorado magyar ajkú közösség apraja-nagyja. Ők voltak idén júniusban a főszereplői a vasárnapi magyar pikniknek, melyet a korábbi évek hagyományaihoz híven a Coloradói Magyar Klub rendezett Denverben. A rendezvényen mintegy 150 magyar vett részt.

A Coloradói Magyar Klub éves rendezvényei közül a legnagyobb sikert mindig a nyári (júniusi és augusztusi) piknikek aratják. Ilyenkor nemcsak Denverből, de a távolabbi városrészekből és szomszédos városokból (Forth Collins, Golden, stb.) is érkeznek magyarok, hogy rég nem látott barátaikkal együtt tölthessenek egy kellemes délutánt.

IMAG2843

A júniusi piknik helyszínét a festői környezetű Progress Park adta. A magyaros menü magyar házi recept szerint fűszerezett sült kolbászból, valamint a gyerekek körében is igen népszerű palacsintából állt. Nagy volt a sürgés-forgás, a korábbi évekhez képest idén még többen jöttek, és a fiatal anyukák, apukák kisgyermekeikkel éppúgy kikapcsolódásra leltek, mint az idősebb generáció tagjai. Felemelő érzés egy ötven éve kitartóan formálódó magyar közösség közel négy generációját látni együtt mulatni.

IMAG2874

A Coloradói Magyar Gyermekjátszóház tagjai egy rövid foglalkozás keretében mutatták be a jelenlevőknek, mivel is foglalkoznak az anyukák és a kisbabák minden héten a „Tücsök-Ciripelő” játszóházban. A mondókák, citerás énekek és játékok nagy sikert arattak mind a nézők, mind az újonnan bekapcsolódó apróságok körében. A vállalkozóbb szelleműek kvízjátékban is részt vehettek, ahol az első három csapat nyereményekben is részesült. A fődíj egy kosár házi készítésű magyar sütemény volt – a díjazottak nagy örömére.

A coloradóiaknak nem kell sokáig várniuk, hogy újra hasonlóan szép élményekben legyen részük: a Coloradói Magyar Klub mindenkit sok szeretettel vár a Progress Parkba az augusztus 18-i piknikre is, ahol ismételten olyan ínycsiklandó magyar ételek lesznek terítéken, mint a gulyásleves és a lángos.

Endrődi Judit

Comments are closed.