Kincskereső Magyar GyerektáborKincskereső Hungarian Children’s Camp

taborpoloA tábor céljai: A Kincskereső Magyar Gyerektáborok ötlete a Denverben élő magyar tanítónők: Kiss Éva és Katona Csilla által született meg. Az első magyar táborokat 2013 júniusában sikerült megvalósítani. A táborok előkészítésében, szervezésében Endrődi Judit, a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa adott szakmai és szervezési segítséget.

Táboraink célja a Coloradóban élő magyar gyerekek egymással való megismertetése, magyar kultúránk, néphagyományaink felfedezése, éltetése, sok-sok játék és élmény szerzése és a gyerekek közösségének megteremtése.

Program:  A táborok alatt sok élményben, kalandban lehet része a gyerekeknek, a programok hozzájárulnak nyelvi, honismereti tudásuk gazdagodásához is. A gyerekek interaktív módszertani játékok és változatos közösségi programok keretében ismerkedhetnek meg hazánk történeti mondáival, legendáival, fontosabb történelmi eseményeivel, népünk szokásaival, meséivel, nyelvi játékaival, néprajzi, honismereti kincseivel és maguk is kipróbálhatnak ősi kézműves technikákat. A programok részét sok-sok csapatjáték (pl. vetélkedők, méta) is kiegészíti!

Comments are closed.