“Jöjjön ki Óbudára egy jó túrós csuszára” – Filmklub és előadás szeptember 19-énHungarian Filmclub – September

Magyar Filmklub 2013.09.19Szeretettel várunk ebben a hónapban is mindenkit a filmklubra, szeptember 19-én 18.30-tól, Denverben, melyet ezúttal egy 20 perces kultúrtörténeti előadással kötünk össze.

Előadás (18.30-tól): “Jöjjön ki Óbudára, egy jó túrós csuszára!” – Séta a régi Óbudán

A vetített film (19.00-tól): BUDAI CUKRÁSZDA (1935)
fekete-fehér, magyar vígjáték
Játékidő: 84 perc
Főszerepben: Perczel Zita, Gózon Gyula, Kabos Gyula

Helyszín: Daniels Fund 101 Monroe St. Denver, CO 80206
Belépő: Ingyenes
Gyülekező: 18.15-től

Tájékoztatunk mindenkit, hogy a helyszíni előírások szerint az épület melletti INGYENES PARKOLÓ használata kötelező, kérjük, mindenki a kijelölt parkolót használja! Köszönjük!

Rágcsálnivalót (a helyi előírások szerint csak bolti terméket) a filmet követő kötetlen beszélgetéshez örömmel fogadunk!

“A Budai cukrászda egy fekete-fehér magyar filmvígjáték, ami a megjelenésekor (1935) nagy sikert aratott, de a második világháború után betiltották, és negyven éven keresztül nem is vetítették. Ennek oka az ebben a filmben először felcsendülő nóta: a Szabadkai udvaron volt. E könnyed vígjáték csodálatos példája annak, hogy nem mind arany, ami fénylik, hogy a hűségnek van értelme, és az, hogy falun jobb vagy a városban, teljesen temperamentum-függő. Parádés szereposztás, vicces jelenetek. Ez a Budai cukrászda.”

Comments are closed.