Coloradói Magyar JátszóházHungarian Children’s Club

junius 11A Coloradóban élő fiatal magyarok anyukák részéről számos gyerekprogram-kezdeményezés indult, illetve van kibontakozóban azzal a céllal, hogy gyermekeik játékosan, magyar gyerekek körében tanulják meg a magyar nyelvet, ismerkedjenek meg a magyar kultúrával, történelemmel, néphagyományokkal.

A Coloradói Magyar Játszóház a Coloradói Magyar Klub egykori vezetőségi tagja, Steffens Szabina kezdeményezésére indult 2012 februárjában.  Az első alkalomra olyan sokan jelentkeztek – több mint 20 család érdeklődött –, hogy rögtön külön helységet kellett bérelni hozzá. A hetente megtartott “Tücsök-Ciripelésre” mind lelkesebben jönnek az édesanyák, hogy énekeket, ölbeli játékokat, mondókákat tanuljanak egymástól – és közben egyre kötöttebb, játékos foglalkozás keretében tanítsák gyermekeiket is. Minden hónapnak van egy kidolgozott tematikája, mely az adott évszakhoz és a kalendáris ünnepekhez kapcsolódik (pl. télbúcsúztató márciusban, húsvéti locsolás áprilisban, anyák napi köszöntés májusban).

A Coloradói Magyar Játszóházba eljáró édesanyák nagyon fontosnak tartják, hogy gyermekeik beszéljenek magyarul, ismerjék a magyar kultúrát és szerezzenek magyar barátokat a saját korosztályukban. Ezért ez a kis közösség egy apró, pici palántákból álló gyümölcsös kert: a palánták ígéretesen növekednek az édesanyák pedig odaadóan érlelik gyümölcseiket.

Foglalkozásaink magyar nyelven zajlanak, mondókákat, ölbeli játékokat, népdalokat tanulunk és játszunk a gyerekekkel. A foglalkozásokhoz bármikor lehet csatlakozni.

Foglalkozásaink időtartama: fél/egy óra
Korosztály: fél éves kortól

Kapcsolat:
Steffens Szabina
Katona Csilla

Minden csatlakozni vágyót szeretettel várunk, minden héten, kedden, Denverben.

Comments are closed.